De registratiemogelijkheden bij het NIBIG voor de NOAG-leden. Wij melden u aan bij het NIBIG. Zij zullen contact opnemen om uw wensen te bespreken.

Er zijn drie opties waaruit u kunt kiezen:

  1. U registreert zich niet bij het NIBIG.
  2. U registreert zich alleen voor de Wkkgz bij het NIBIG.
  3. U registreert zich voor de Wkkgz en de groeimogelijkheden binnen het Gelaagd Register bij het NIBIG.

Optie 1: U registreert zich niet bij het NIBIG
Kiest u hiervoor dan hoeft u uiteraard niets te doen richting het NIBIG. Denkt u er wel aan dat u zich ergens anders registreert voor de Wkkgz? Dit is namelijk een wettelijke verplichting waar elke therapeut aan moet voldoen. U bent strafbaar wanneer u zich niet voor de Wkkgz registreert. U dient uw Wkkgz-registratie te melden bij de NØAG.

Optie 2: U registreert zich alleen voor de Wkkgz-registratie
U meldt zich aan bij het NIBIG voor de Wkkgz-registratie, het zogenaamde Pakket B. U voldoet hiermee aan de wettelijke verplichting van de Wet klachten, kwaliteit en geschillen zorg.
De kosten hiervoor zijn als volgt:

Inschrijfkosten
(Alleen bij nieuwe inschrijvingen)
€ 45,- excl. BTW
NIBIG Basispakket € 39,- excl. BTW
Wkkgz-registratie € 10,- BTW vrij

Verlengt u uw Wkkgz-registratie voor 2019 dan zijn de kosten dus € 22,- excl. BTW en € 10,- BTW vrij.

Wanneer u zich aanmeldt voor de Wkkgz komt u in laag 1 van het Gelaagd Register te staan. U kunt pas groeien in het Gelaagd Register wanneer u uw pakket uitbreidt zoals bij optie 3 wordt genoemd.

Optie 3: U registreert zich voor de Wkkgz en het Gelaagd Register
Wanneer u ook gebruik wil maken van de groeimogelijkheden van het Gelaagd Register kiest u voor deze optie, het zogenaamde Pakket A. Op deze manier bent u zichtbaar met opleidingen en werkervaring wanneer u deze gegevens invult in uw TRICS-account. Het NIBIG geeft deze gegevens door aan de Vektis voor de vergoedbaarheid door zorgverzekeraars.
De kosten hiervoor zijn als volgt:

Inschrijfkosten
(Alleen bij nieuwe inschrijvingen)
€ 45,- excl. BTW
Administratiekosten
(Alleen bij overstap vanuit Wkkgz)
€ 25,- excl. BTW
Wkkgz-registratie € 10,- BTW vrij
NIBIG plus registratie incl. basispakket € 102,- excl. BTW

Wanneer u dus uw registratie wijzigt voor 2019 naar deelname in het Gelaagd Register betaald u € 102,- excl. BTW en € 10,- BTW vrij voor de Wkkgz.

Uw keuze vastleggen als nieuwe klant van het NIBIG

Wanneer u zich in 2018 niet geregistreerd heeft bij het NIBIG kunt u zich hier aanmelden via de website van het NIBIG. U vult hier in dat u lid bent van de NØAG. U krijgt dan automatisch de kortingen die NØAG-leden krijgen doorberekend. In drie simpele stappen kunt u zich hier aanmelden en direct via iDeal de factuur voldoen. De factuur wordt na betaling naar u toe gemaild.

Uw keuze vastleggen wanneer u al aangesloten bent bij het NIBIG

Wanneer u hebt gekozen voor optie 2 of 3 kunt u deze vastleggen via uw TRICS-account. Alle leden van de NØAG die zich bij het NIBIG hebben aangesloten hebben een account in TRICS gekregen bij het NIBIG. U kunt hierop inloggen door naar www.trics.nu te gaan. U vult hierin uw emailadres in en uw wachtwoord.*

*Weet u uw wachtwoord niet meer? Kiest u dan voor de optie ‘Wachtwoord vergeten?’. U krijgt dan vanzelf een mail met daarin een nieuw wachtwoord (controleert u ook uw spam-box mocht u het niet binnen enkele minuten ontvangen).

Wanneer u bent ingelogd in uw account ziet u links een menu. U kiest hier de optie ‘Mijn gegevens’. Vervolgens gaat u naar het tabblad ‘Abonnementen’. Hier ziet u welk abonnement u in 2018 had. Om uw keuze voor 2019 vast te leggen klikt u rechts op ‘Abonnementen toevoegen’. Onder ‘Afgenomen opties’ ziet u nogmaals welke abonnementen u in het verleden heeft afgesloten. Onder ‘Verplichte NIBIG-diensten’ kunt u een keuze maken tussen de ‘NIBIG Plus registratie (Pakket A)’ oftewel optie 3: Wkkgz en Gelaagd Register of ‘NIBIG Basisregistratie 2018 (Pakket B)’ oftewel optie 2: Wkkgz. U kiest het pakket door het vakje links naast de naam aan te vinken. Daaronder ziet u nog de ‘Beschikbare opties’. Hier kiest u voor de Wkkgz-registratie om uw Wkkgz-registratie te activeren.

De beschikbare opties geven ook de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen weer die het NIBIG aan biedt. Deze kunt u desgewenst ook aanvinken, evenals de zichtbaarheid op nibigregister.nl, het ontzorgpakket en het aanvragen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wanneer u alles wat u wilt afnemen heeft aangevinkt klikt u rechts op ‘Abonnement toevoegen’. U ziet nu een overzicht van uw pakket voor 2018. Indien dit juist is klikt u op ‘Inschrijving afronden’. U komt vervolgens in een betaalscherm waar u via iDeal de betaling kunt doen. U bent na de betaling direct ingeschreven bij het NIBIG en ontvangt u van het NIBIG de factuur in uw mail. Binnen enkele dagen ontvangt u ook een bevestigingsmail van uw inschrijving.

Voorwaarden voor de Wkkgz-registratie

Wanneer u zich bij het NIBIG registreert bent u verplicht een VOG-verklaring te hebben volgens het profiel ‘Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier’. Deze VOG-verklaring mag maximaal vijf jaar oud zijn. Tevens bent u verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben die de Wkkgz dekt. Wanneer u elders een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten is het goed dit na te vragen bij de verzekeringsmaatschappij.

Vergoedingen

Uw aansluiting bij de NØAG en uw registratie bij het NIBIG maakt dat u wordt gezien door de zorgverzekeraars. Wanneer u plaats neemt in het Gelaagd Register zal dit gaan groeien. Voor nu vergoeden zorgverzekeraars vanaf laag 4 van het Gelaagd Register en wanneer u bent aangesloten bij een beroepsvereniging die door de zorgverzekeraar erkend is maar uiteindelijk zullen de vergoedingen gaan vanuit het Gelaagd Register.