NIBIG

Middels onze samenwerking met het NIBIG ontvangen onze leden de gelegenheid om gebruik te maken van de diensten die het NIBIG biedt. Voldoen aan de Wkkgz-verplichting, korting te ontvangen op de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, korting op administratiesoftware en plaats te nemen in het classificatiesysteem Qualitricz Online.

Wij melden u aan bij het NIBIG voor onze collectieve Wkkgz registratie. U kunt zichzelf verder registreren bij het NIBIG om gebruik te maken van de verschillende voordelen. 

Er zijn drie keuze die u kunt maken:

  1. U registreert zich niet bij het NIBIG. U heeft elders al een Wkkgz-registratie. U dient een kopie bewijs van uw Wkkgz-registratie aan te leveren.
    Dit is een wettelijke verplichting waar elke therapeut aan moet voldoen. U bent strafbaar wanneer u zich niet voor de Wkkgz registreert.
  2. U registreert zich alleen voor de Wkkgz bij het NIBIG middels onze collectieve Wkkgz-registratie. 
  3. U neemt minimaal een NIBIG- minipakket ad. € 43,58 excl btw per jaar af en ontvangt korting op uw VOG aanvraag en uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, NIBIG-nieuwsbrief. U kunt ook een NIBIG-standaardpakket afnemen waardoor u zichtbaar wordt in het classificatiesysteem Qualitricz online. 

Voor meer informatie omtrent de registratiemogelijkheden en de tarieven bij het NIBIG klikt u hier. 

Voorwaarden voor de Wkkgz-registratie

Wanneer u zich bij de NOAG registreert bent u verplicht een VOG-verklaring te hebben volgens het profiel ‘Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier’. Deze VOG-verklaring mag maximaal vijf jaar oud zijn. Tevens bent u verplicht een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben die de Wkkgz dekt. Wanneer u elders een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten is het goed dit na te vragen bij de verzekeringsmaatschappij. 

U ontvangt met uw aansluiting bij de NOAG een collectiviteitskorting op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Balens Verzekeringen. 

Met een NIBIG-standaardpakket ontvangt u een collectiviteitskorting op uw VOG aanvraag en uw Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. 

Classificatiesysteem Qualitricz online

Uw aansluiting bij de NØAG en uw registratie bij het NIBIG maakt dat u wordt gezien door de zorgverzekeraars. Wanneer u plaats neemt in het classificatiesysteem Qualitricz Online bent u zichtbaar voor collega’s, cliënten en zorgverzekeraars. De vergoeding van de zorgverzekeraars is afhankelijk van uw registratie; bent u aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, voldoet u aan de criteria, voldoet u aan de Wkkgz verplichting enz.