NIBIG-Geschilleninstantie (1)

Middels onze samenwerking met het NIBIG ontvangen onze leden de gelegenheid om gebruik te maken van de diensten die het NIBIG biedt. Voldoen aan de Wkkgz-verplichting, korting te ontvangen op de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, korting op administratiesoftware en plaats te nemen in het classificatiesysteem Qualitricz Online.

De registratiemogelijkheden bij het NIBIG voor de NOAG-leden. Wij melden u aan bij het NIBIG. Zij zullen contact opnemen om uw wensen te bespreken.

Er zijn drie opties waaruit u kunt kiezen:

  1. U registreert zich niet bij het NIBIG.
  2. U registreert zich alleen voor de Wkkgz bij het NIBIG.
  3. U registreert zich voor de Wkkgz en de groeimogelijkheden binnen het classificatiesysteem Qualitricz Online.

Voor meer informatie omtrent de registratiemogelijkheden en de tarieven bij het NIBIG klikt u hier. 

Optie 1: U registreert zich niet bij het NIBIG
Kiest u hiervoor dan hoeft u uiteraard niets te doen richting het NIBIG. Denkt u er wel aan dat u zich ergens anders registreert voor de Wkkgz? Dit is namelijk een wettelijke verplichting waar elke therapeut aan moet voldoen. U bent strafbaar wanneer u zich niet voor de Wkkgz registreert. U dient uw Wkkgz-registratie te melden bij de NØAG.

Optie 2: U registreert zich alleen voor de Wkkgz-registratie
U meldt zich aan bij het NIBIG voor de Wkkgz-registratie middels het NIBIG minipakket. U voldoet hiermee aan de wettelijke verplichting van de Wet klachten, kwaliteit en geschillen zorg (Wkkgz).

Optie 3: U registreert zich voor de Wkkgz en het classificatiesysteem Qualitricz Online
Wanneer u ook gebruik wil maken van de mogelijkheden binnen het classificatiesysteem Qualitricz online kiest u voor deze optie. Op deze manier bent u zichtbaar met opleidingen en werkervaring wanneer u deze gegevens invult in uw Qualitricz Online account. Het NIBIG geeft deze gegevens door aan de Vektis voor de vergoedbaarheid door zorgverzekeraars.

Uw keuze vastleggen als nieuwe klant van het NIBIG

Wanneer u zich niet geregistreerd heeft bij het NIBIG maar dit wel wenst kunt u zich hier aanmelden via de website van het NIBIG. U vult hier in dat u lid bent van de NØAG. U krijgt dan automatisch de kortingen die NØAG-leden krijgen doorberekend. In drie simpele stappen kunt u zich hier aanmelden en direct via iDeal de factuur voldoen. De factuur wordt na betaling naar u toe gemaild.

Voorwaarden voor de Wkkgz-registratie

Wanneer u zich bij het NIBIG registreert bent u verplicht een VOG-verklaring te hebben volgens het profiel ‘Gezondheidszorg en welzijn van mens en dier’. Deze VOG-verklaring mag maximaal vijf jaar oud zijn. Tevens bent u verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben die de Wkkgz dekt. Wanneer u elders een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten is het goed dit na te vragen bij de verzekeringsmaatschappij. Beide producten kunt u bij het NIBIG met een korting* afnemen.

*bij afname NIBIG standaardpakket

Vergoedingen

Uw aansluiting bij de NØAG en uw registratie bij het NIBIG maakt dat u wordt gezien door de zorgverzekeraars. Wanneer u plaats neemt in het classificatiesysteem Qualitricz Online bent u zichtbaar voor collega’s, cliënten en zorgverzekeraars. De vergoeding van de zorgverzekeraars is afhankelijk van uw registratie; bent u aangesloten bij een erkende beroepsvereniging, voldoet u aan de criteria, voldoet u aan de Wkkgz verplichting enz.